Persbericht Leren Leren

persbericht leren leren

 

Persbericht Studiebegeleiding

studiebegeleiding helpt echt

 

Interview vestiging Epe

Epe

Stimuleer Studiebegeleiding in Stadshagen

In het Cultuurhuis van Stadshagen opent Stimuleer Studiebegeleiding haar derde vestiging. Zij bestaat al meer dan twaalf jaar en heeft ook vestigingen in Epe en Wezep.
De huidige jonge generatie kent veel meer mogelijkheden voor afleiding. De 21e eeuw kenmerkt zich door een snelle voortschrijdende techniek, een explosie aan informatie en communicatiemogelijkheden. Daar moeten wij mee leren omgaan. Het aanbieden van structuur en efficiënt leren zijn de steunpilaren die wij bieden.
Ouders willen hun kind alle kansen geven om zich te ontwikkelen. Zoon of dochter heeft muziekonderwijs, doet vaak aan twee sporten. Het huiswerk kan hierbij in het gedrang komen. Studiebegeleiding biedt dan uitkomst.

In de visie van Stimuleer Studiebegeleiding staat het totale leerproces centraal. Hierin is het essentieel dat leerlingen, zeker pubers, zich bewust worden van zaken buiten het daadwerkelijke leren om, die van invloed zijn op hun concentratie en resultaten. Denk aan de werkomgeving, werking van de hersenen, persoonlijke omstandigheden, de waarheid over concentreren, aan het belang van een pauze en lichaamsbeweging.
De nadruk ligt op het organiseren en plannen omdat dat nu juist de vaardigheden zijn die bepalen in hoeverre wij gebruik kunnen maken van onze intellectuele bagage. Urenlang leren? Dat is niet nodig, niet efficiënt en effectief. Bij leren gaat het vooral om de kwaliteit.
Wij bieden de leerlingen een breed scala aan leertechnieken, die ook handig zijn voor later bij studie of werk.
Deze wijze van begeleiden maakt het verschil vergeleken met veel andere studiecentra.
Kleine groepen maken het mogelijk de leerling en zijn of haar manier van leren te leren kennen. In deze persoonlijke begeleiding wordt de leerling bewust gemaakt van zijn aanpak, zodat wij hierin kunnen bijsturen.
Dat brengt een positieve beweging in het leerproces teweeg.
Stimuleer Studiebegeleiding richt zich op leerlingen van de basisschool, het voortgezet onderwijs en het MBO. Leerlingen in groep 8 bereiden wij voor op het voortgezet onderwijs in de training ‘Start Sterk’.